קץ התהילה במונמרטר, פאריס השכם בבוקר רקע שמש קטנה

שאלות נפוצות חוקי הפורום  שאלות נפוצות שאלות נפוצות  חיפוש בפורום  לוח שנה   הרשמה הרשמה  התחברות התחברות

קנון 70-200, 1:2.8 או 1:4?

צילום - אמנות

צילום - טבע ובעלי חיים

צילום – תמונת החודש

מבחן הסלון

הפורום הטכני

צילום אחר

התחרות החודשית

צלם תורן

צילום וסיפור

גרפיקה - צילום מעובד ומחשבים

חדר הניתוח

דיון

לוחות

- פורום ציוד למסירה

אוף טופיק

אתרי צילום

תשובות לשאלות נפוצות

נושאקנון 70-200, 1:2.8 או 1:4?

Share |
 שליחת תגובה שליחת תגובה
כותב
daniel.d הצגה מלאה
Newbie
Newbie

הצטרף / הצטרפה: 17 באפריל 2008
מיקום / ישוב: גרמניה
משתמש: מנותק/ת
  צטט את daniel.d צטט את  שליחת תגובהתגובה קישור ישיר לתגובה זו נשלח בתאריך: 22 באפריל 2008 שעה 01:26
אחרי שהיה לי ברור שארכוש את זו עם מפתח הצמצם הגדול יותר (2.8), נתקלתי בחוות דעת האומרות שה1:4 היא שוות ערך מבחינת האופטיקה ואף עולה על זו היקרה יותר.
מפתה לחסוך 700 אירו ולקנות משהו שגם קל יותר במשקל.
בשני המקרים מדובר על דגם עם מייצב (IS).
דעתכם?
חזרה לתחילת העמוד
idohal הצגה מלאה
Pro
Pro
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 26 ביולי 2005
מיקום / ישוב: פתח תקווה
  צטט את idohal צטט את  שליחת תגובהתגובה קישור ישיר לתגובה זו נשלח בתאריך: 22 באפריל 2008 שעה 07:25
אין לי את הכלים להשוות את 2 העדשות האמורות וגם מעולם א הייתה לי 70-200/2.8 של קנון. אבל, הייתה לי 70-200/4.0 ללא מייצב וכשנה יש לי את זאת עם המייצב. האחרונה לדעתי עדשה טובה יותר מזאת ללא המייצב ולדעת רבים בפורומים שונים שווה מבחינת האיכות לזאת עם צמצם 2.8. המשקל מהווה אצלי גורם חשוב ביותר וכמובן גם המחיר. אם אתה רוצה המלצה לקניית ה 70-200/4.0IS אז יש לך ממני מכל הסיבות שמניתי לעיל. בנוסף, בעידן הדיגיטלי ירדה חשיבות מפתח הצמצם הנוסף משום שאפשר לפצות על כך בהעלאת ISO בהרבה מקרים (לא בכולם).
עדו
Before you can think outside the box, you first have to master the box- Walter Calahan
חזרה לתחילת העמוד
TED הצגה מלאה
Admin Group
Admin Group
סמל אישי

הצטרף / הצטרפה: 25 ביולי 2005
מיקום / ישוב: אזור ירושלים
  צטט את TED צטט את  שליחת תגובהתגובה קישור ישיר לתגובה זו נשלח בתאריך: 22 באפריל 2008 שעה 09:10
לדעתי עדו צודק. בחנתי רק את עדשת ה 70-200 / 2.8 ללא ה IS, אבל המבחנים בשטח (לא שלי) מורים בבירור שמבחינה אופטית, ה 4 / IS היא הטובה בסדרה - מבחינת חדות לפחות.

לראות את כל התמונה, לא רק את הפיקסלים...
מצלם טבע, נוף, אנשים ועירום אמנותי.
חזרה לתחילת העמוד
Yakim הצגה מלאה
Member
Member

הצטרף / הצטרפה: 29 באפריל 2008
  צטט את Yakim צטט את  שליחת תגובהתגובה קישור ישיר לתגובה זו נשלח בתאריך: 01 במאי 2008 שעה 09:08
היו לי את שתיהן ולפי דעתי אין הבדל ביניהן בצמצמים זהים.
2.8 חיוני אם אתה מצלם הרבה ספורט ו/או פורטרטים ו/או באור מועט. אז הוא בהחלט שווה את הפרש המשקל והכסף. מאחר ושני הפרמטרים האחרים מתקיימים לגבי, השארתי את ה-2.8 IS ומכרתי את ה-4 IS.
כעצמית טלה "כללית" ה- F/4 IS טובה יותר בגלל שהיא קלה יותר ודקה יותר.
בברכה,
יקים.
חזרה לתחילת העמוד
 שליחת תגובה שליחת תגובה

קפיצה לפורום
הרשאות פורום הצגה מלאה

Copyright © Dr. Joseph Kramer. All rights reserved © כל הזכויות שמורות ליוסי קרמר